Gusmesterkursus

Det Danske Saunaselskab præsenterer Gusmester kursus

Kursusbeskrivelse

På Det Danske Saunaselskabs Gusmesterkursus vil du lære mere om saunakulturen, saunaer og de fysiske forhold som ovn, termik og luft.
Der vil være introduktion til de æteriske olier og deres virkning, samt teori og praktisk til svingteknik.

Efterfølgende vil du have en forståelse for saunagus og hvordan du kan lave den bedste gus, have kendskab til saunakulturen i Danmark og udlandet og ikke mindst kunne anvende æteriske olier og svingteknik.

Kurset afsluttes med en prøve sammen med de andre kursusdeltagere.
Alle kursister der består kurset vil modtage et kursusbevis og et Diplom fra Det Danske Saunaselskab.

Vores mål er at sætte deltagerne i stand til at lave en behagelig saunagus med udvalg af gode æteriske olier, effektiv og behagelig fordeling af gusen og en troværdig fortælling således at helhedsindtrykket giver gæsterne lyst til at komme igen.

Der er maks. 10 deltagere på hvert kursus, for at skabe den bedste oplevelse for dig som kursist.
Der er derfor altid mulighed for at stille spørgsmål til vores Gusmestre på kurset.

Pris for deltagelse på et Basis Gusmester Kursus: 1895,- DKK

Undervisningsbeskrivelse

Varighed: 1 dag

Viden:

 • Introduktion til saunakulturen
 • Introduktion til sauna og de fysiske forhold, ovn, termik og luft
 • Introduktion til de æteriske olier: Blanding, noter og typer
 • Introduktion til saunagus, hvordan laver du en god saunagus
 • Vifteteknik teori og praksis

Færdigheder:

 • Anvende æteriske olier
 • Have forståelse for saunaens opbygning og hvordan denne bruges bedst
 • Kendskab til saunakulturen i Danmark og udlandet

Kompetencer

Kursisten kan:

 • Selv at kunne planlægge og sammensætte tema eller fortælling til saunagus.
 • Gennemføre saunagus, som giver gæsterne lyst til at komme igen.
 • Navigere imellem de mange forskellige æteriske olier og sammensætte

Underviserne

Kvalitetsundervisere

I Det Danske Saunaselskab deler vi vores egen erfaring, og på vores kurser vil vi altid have 2-3 undervisere med for at sikre, at du som kursist får den nødvendige opmærksomhed som du må have brug for undervejs.

Du kan læse lidt mere om vores undervisere her!

Kim P. Pedersen

Kim er certificeret gusmester ved LöylyMaster samt certificeret International dommer ved Aufguss VM, bestyrelsesmedlem i Det Internationalske Saunaselskab og har deltaget i flere workshops og saunakongresser. Kim elsker at kunne give noget til sine gæster. Han har tidligere haft en del med musikoptræden at gøre og det, at kunne give noget så værdifuldt som velvære og dele sin passion for sauna/svedbad til sine gæster betyder virkelig noget for ham! Kim er god til at skabe et trygt rum i saunaen hvor alle kan være dem selv. Kim laver i øvrigt fast saunagus på INIPI Amager Strandpark hver mandag, og ellers rejser han også rundt om i DK og udlandet og deltager i forskellige gusarrangementer.

Lay Pang Ong

Pang blev Gusmester tilbage i 2004. Pang er selvudlært men har en stor erfaring b.la. igennem studieture til Tyskland og Italien. Pang har også mange andre kurser bag sig fra både Norge og Belgien, hvor han har været kursist i æteriske olier ved vand og Co2-fordampning. Pang er udover at være Gusmester også Sauna aufguss underviser siden 2013. Pang er 6 x Danmarksmester i saunagus og har stillet op i VM 3 gange samt Trophy Championship. Pang har siden 2013 været dommer flere steder i Europa til VM og andre World Cup arrangementer.

Bo Them-Naustrup

Bo fik sin gusmester uddannelse tilbage i 2010, da den svømmehal i Avedøre, Bo var ansat i, i 10 år, ønskede at tilbyde dette til deres gæster. Dermed har Bo været Gusmester i over 10 år. Klassisk saunagus er Bos speciale, og han tager gerne andet end æteriske olier med ind i saunaen, som f.eks. friske urter, kvaske, blade, blomster, og mange andre spændende ting. Bo har deltaget til DM i klassisk saunagus siden 2016 og har vundet sølv 2 gange.

Flemming Nielsen

Flemming er uddannet i Tyskland og deltog i sit første mesterskab i 2007, med resultater i Top Tre. Siden dengang har Flemming kørt derud af som både Gusmester og national dommer ved DM i Saunagus.
Flemming valgte at blive gusmester grundet saunaens virkning på krop og sjæl. Og kan lide at se gusgæsterne nyder det og har det godt. Ligeledes vil han gerne være med til at udbrede/udvikle en sund saunakultur her i DK. Flemming underviser ikke kun i svingteknikker, men også sikkerhed i saunaen, grundregler i saunaen og brugen af æteriske olier, samt urter og peelings. Med hensyn til brug af olier er Flemming ikke så konventionel og vil gerne bruge nogle mere specielle olier, og er i øvrigt meget glad for de tunge olier.

Kris Kristensen

Kris tager i 2013 sit første saunagus kursus i form af aromaterapi. Senere er det blevet til flere overbygninger af kurser fra ind- og udland, blandt andet Löyly Master (Nu Aromen). Gus krydrer han også gerne med peeling opskrifter som er inspiration fra online-kurser. Kris har en Bronzemedalje fra 2019 og Kris’ gus fungerer i det meste som aromaterapi ud fra oliernes effekt, som ved rolige afslappende sessioner bliver nydt af masser af gusnydere her på Nordfyn, og sågar resten af landet. Sidst på plakaten er han begyndt at lege lidt med shows, da det er sjovt og grænseoverskridende på samme tid, men det giver også en anden frihed i saunaen til at lave noget nyt.

Hvad skal du medbringe på dagen?

Husk at du skal selv medbringe disse ting på dagen.

Til sauna-delen

 • Badetøj
 • Sidde håndklæde, som dækker hele kroppen
 • Viftehåndklæde (Disse kan købes på dagen, hvis det ønskes)
 • Badehåndklæde – til at tøre dig med efter bad
 • Bade tøfler og saunahue hvis det ønskes
 • Egne æteriske olier hvis du vil benytte dem (Der vil være et lille udvalg på dagen)

Til teori-delen

 • Evt. computer eller tablet til noter – vi er grøn forening så vi prøver at nedbringe brugen af papir i vores kursus for at beskytte vores natur.

Pris for deltagelse på et Basis Gusmester Kursus: 1895,- DKK

NB. Kursus er som udgangspunkt inklusiv forplejning – husk at give os besked hvis du har særlige forbehold omkring mad.

Kurset afsluttes med en teoretisk prøve, samt en praktisk prøve, saunagus, foran de andre deltagere.
Alle deltagere, der består den afsluttende test, får udleveret et kursusbevis og et diplom af Det Danske Saunaselskab.

Kursuskalender

Her kan du se vores planlagte kurser

Der er i øjeblikket ingen kurser planlagt, men skriv gerne til os for forespørgelser eller for at komme på vores venteliste! 🙂

Kursustilmelding

Her kan du tilmelding vores planlagte kurser

(Eller skrive dig op på venteliste til et kursus)

15 + 12 =